Donald Gabriels

Schilderijen

°1946 Gent

Donald is een professor emeritus van de Gentse Universiteit en een voormalig docent van de architectenschool Sint Lucas te Gent en Brussel (afdeling constructies). Hij is landbouwkundig ingenieur met als oorspronkelijke specialisatie de ‘boerderijbouwkunde’, constructies en cultuurtechniek. Daaruit ontsproot ook zijn kennis en voorkeur voor het schetsen en voor het schilderen van het plattelandsleven, van gebouwen en van landschappen. Hij was ook voorzitter van de Vakgroep Bodembeheer van UGent en is houder van de UNESCO Leerstoel voor Eremologie (landdegradatie en verwoestijning) 
Zijn ‘klassieke’ schilderijen, daterend uit het laatste kwart van de vorige eeuw, maakten deel uit van enkele tentoonstellingen in Gent, Brugge, De Pinte, Deurle…
Donald heeft zijn schilderstalent kunnen bijscherpen onder invloed van het werk van zijn echtgenote Jessie, een voormalige ontwerpster van Oosterse tapijten en zelf ook een begenadigde kunstenares.
Donald blijft een bewonderaar van het Vlaamse landschap. De vele buitenlandse reizen en verblijven die hij ondernam en een paar korte ‘kunst-ateliers’ in de Franse Provence, werden bronnen voor zijn inspiratie.

PORTFOLIO