Agnes De Schepper

Schilderijen

°12 maart 1944

Reeds op jeugdige leeftijd had ze een enorme belangstelling voor de kunst.

Als lerares Plastische Kunsten en Esthetica gaf zij gedurende 35 jaar les in verschillende scholen te Gent, Aalter, Zomergem, Knesselare en Sint- Laureins.

Ze was leraar waarnemingstekenen in de Sierkunsten en gaf de vormstudie in de Beeldende Kunsten aan het Sint Lukas Instituut te Gent. Zij volgde steeds specialisatiecolleges in Gent, Leuven, Brussel en in het buitenland. Ze bezoekt zeer veel tentoonstellingen en musea in België en in andere landen. Ze maakt veel buitenlandse reizen in Europa, Azië, Afrika en Amerika.

Ook was ze lid van een schetsclub levend model. Haar schildersvriend Julien Buysse gaf haar de liefde voor het schilderen met olieverf. Ze maakt veel schetsen tijdens de buitenlandse reizen. Volgde schilderkunst aan de academie van Eeklo.

Haar werk is ode aan de kunst. Naast schilderen maakt zij beelden, zilveren juwelen, pastels, aquarellen, gouaches en boekillustraties. Ontwierp onlangs een vredesmonument. In de tentoonstelling toont zij werken die een ode brengen aan Van Gogh. Haar werk wordt gekenmerkt door transparante gevoeligheid van tonen, tinten en warme kleuren. De onderwerpen zijn meestal rustig. Agnes De Schepper schildert vanaf 2002 onder de naam “Ades”. Voor haar is de kunst een eeuwige schoonheid niet zwaarder dan een droom die door de wind gedragen wordt.

PORTFOLIO